Ik heb last van

Op deze overzichtspagina vindt u een opsomming waar de meeste patiĆ«nten mee te maken hebben. Het is dus geen totaaloverzicht van alle psychische aandoeningen die er zijn of die wij behandelen. Staat uw psychische aandoening of klacht er niet bij? Dan kan het goed zijn dat wij daar toch ervaring mee hebben. Tijdens de screening, het eerste inhoudelijke gesprek bij ons, wordt dat direct duidelijk. 

Anorexia Nervosa
Als je anorexia nervosa hebt, ben je bang om zwaarder of te worden en wil je het liefst afvallen. Je vindt jezelf te dik, terwijl anderen dat niet vinden. Of je bent bang controle over je gewicht en lichaam kwijt te raken. Het is belangrijk steun en hulp te zoeken.
Binge Eating Disorder
Je hebt bij Binge Eating Disorder (BED) meerdere keren per week een grote eetbui. Hierdoor neemt het gewicht toe en is er (meestal) sprake van overgewicht.
Boulimia nervosa
Als je boulimia nervosa hebt, heb je regelmatig last van eetbuien en ben je bang om zwaarder of dikte worden. Veel mensen met boulimia schamen zich voor hun eetstoornis. Eetbuien en compensatiegedrag vinden vaak stiekem plaats. Het is belangrijk steun en hulp te zoeken om aan je eetstoornis te werken.
Eetstoornis NAO
Misschien heb je wel een eetstoornis, maar herken je telkens maar een paar kenmerken van de eetstoornissen die hier beschreven staan? Niet iedereen past precies in de vakjes 'anorexia', 'boulimia' of 'eetbuistoornis'. In die gevallen heb je waarschijnlijk een 'eetstoornis NAO', oftewel een 'eetstoornis Niet Anderszins Omschreven'.