Behandelingen

Iedereen heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Erger wordt het als de klachten over gaan in een depressie, psychose, eetstoornis of grote paniekaanvallen. Van alle Nederlanders heeft meer dan 43 procent ooit in zijn of haar leven psychische klachten.Wat doet u daarmee? Vraagt u zich ook wel eens af wanneer u met klachten en problemen naar een hulpverlener zou moeten gaan? Lukt het niet om zelfstandig uw probleem op te lossen, wij kunnen iets voor u betekenen.

Op deze overzichtspagina omschrijven wij de meest voorkomende behandelingen. 

Behandeling langdurige eetstoornissen
Niet iedereen herstelt, of niet helemaal van de eetstoornis. Iemand met een langdurige eetstoornis (LES) valt steeds terug in de eetstoornis, gaat langzaam achteruit of heeft klachten die wisselen van matig tot zeer ernstig of chroniciteit. Mensen met LES kunnen bij Amarum terecht.
Schematherapie voor eetstoornissen in deeltijd (SFT-E deeltijd)
Het doel van de schematherapie voor eetstoornissen is om bij jou eet-, lichaams- en gewichtsproblemen te verminderen.
Behandeling van Binge Eating Disorder (BED) of een eetbui-stoornis
In de behandeling van BED leert u: een gezond en regelmatig eetpatroon te herstellen, eetbuien en overeten te stoppen, uw mogelijkheden tot lichaamsbeweging uitbreiden en plezier in bewegen (terug)vinden
Klinische behandeling eetstoornissen volgens CBT-E

CBT-E (cognitive behavorial therapy-enhanced) is een vorm van cognitieve gedragstherapie speciaal voor mensen met een eetstoornis. De klinische behandeling is een intensieve fase van de behandeling, waarin je leert jouw eetstoornis los te laten. 

Behandeling jongeren bij Amarum Jeugd
Amarum heeft een speciale behandeling voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar. We betrekken jouw ouders/verzorgers intensief bij de behandeling.